Водоспад Вікторія

Водоспад Вікторія
Для того щоб оцінити неймовірний розмір водоспаду і гігантську міць води, вирізати глибокі ущелини на відстані 8 км, необхідно оглянути водоспад з повітря або, якщо захочете, з плота внизу. Скільки коштує підтримка над Верхньою Замбезі і спускаються в ущелини - навряд чи ви зможете коли-небудь забути це приголомшливе ощущеніе.Еще одна вигідна точка для спостереження - з іншого боку мосту «Лезо ножа», який був побудований в 1900 році за наказом Сесіла Родеса. Є також «оглядове дерево», звідки можна помилуватися панорамними видами на водоспад і в повній мірі оцінити гремящее пишність. Поєднання темно-зеленою річки внизу у блискучих скельних порід і смарагдово-зеленого листя робить видовище справді незабутнім.

Відразу після водоспаду починається ділянку річки з численними порогами, що приваблює шанувальників сплавів на каяках і рафтах. Пороги досить безпечні для початківців туристів, при великій витраті води немає небезпечних каменів, і після всіх порогів йдуть ділянки гладкої води.

Зімбабве і Замбія дозволяють робити візи для одноденних поїздок при перетині кордонів без попередньої заявки, проте ці візи вважаються дорогими.

Коментарі